Au început fetele să iasă, în haită, ca leoaicele

Suntem destul de multe cicliste sau fete pe biciclete. Partea proastă e că avem programe încărcate, mult diferite și care nu întodeauna pot fi sincronizate, deci ajungem rar să ne dăm împreună. Duminica trecută totuși s-au aliniat planetele. La 9:30 eram în piața Victoriei, șapte fete și biclele noastre. Erau și băieți cu noi, dar eram 7 fete.

Seciu se apropie cu pași repezi. E prima cursă de șosea a anului. E prima etapa din Road Grand Tour. E un plat vântos, urmat de o cățărare crâncenă și apoi o coborâre de poveste. Dap, nu pun la socoteală porțiunea aia de traseu valonat.

Pe scurt?

IMG_4894

Dis-de dimineață mă îndreptam spre FabLab să iau una bucată mașină cu suporții aferenți. La 9:30 eram în Piața Victoriei unde ne aștepta trupa. Pe drumul către Seciu, în timp ce ne înfruptam din bunătățile pentru cicliști home made de Ina în bucătăria magică, am fost vegheate de Nef(f).

IMG_4902

A fost fain să mergem în haită. Da zic haită și asta înseamnă o comunitate în care fiecare membru are un rol desemnat și are grijă de ceilalți membri și în caz de ceva și când apele sunt liniștite. Cum a condus Oana mașina că eu eram mega adormită, cum Roxana ne-a dotat cu apă cu izotonic înainte de antrenament, cum Diana a avut grijă să mă învețe trucuri de respirație pe urcare, cum Gabriela ne-a organizat eficient la masa de după, cum Ina ne-a făcut bulete și bunătăți de bicicliști … întelegeți voi?

IMG_4905

Prima tură, prima buclă de Seciu. Tâgâdâm. Tâgâdâm. De ce am început așa tare? Ah, pentru că-i coborâre și pentru că de când bicla pe care am primit-o de la Velopedia, nu mă pot abține. Cunoscătorii zic că e ceva legat de geometria biclei și de dimensiunea cauciucurilor. Omul cu care mă dau eu pe dealuri și de la care învăț să cobor zice că-i pentru că factor psihologic – cică am încredere mai multă când știu că pot frâna, deh! … frâne pe disc.

După regrupare am încercat să mă țin după băieți pe plat. Am reușit, pentru că era prea vânt să fiu lenesă și să merg singură. La un moment dat am avut totuși nevoie să beau apă și-am încetinit. Încă n-am încredere că pot să beau apă la 35km/h și să merg drept și să semnalizez gropi și să evit un posibil accident și să pun bidonul la loc. Iată un skill pe care trebuie să îl exersez încă.

Ah, ce bun e izotonicul ăsta de la Roxana. Mai e și albastru.

Ups. Începe cățărarea. Diana mă prinde din urmă și apoi urcăm împreună. Pănă să ajungă destul de aproape să vorbim, mă gândeam serios să mă apuc să fac cristiane ca să nu mai fie atât de greu. Când a fost destul de aproape să începem să pălăvrăgim, s-a întâmplat ceva dubios, anume am uitat că-mi explodează plămânii, n-am mai auzit bipăitul alarmei de hr prea mare și …. și a fost bine.

Ca să fim înțeleși, e dubios când mi-e bine pe o cățărare.

IMG_4917

Cred că se vedea totuși că mă chinui așa că Diana m-a învățat un truc de respirație. Mai erau câteva curbe și-apoi venea linia aia dreaptă crâncenă înainte de cramă. Era în continuare bine. Da, mă dureau picioarele, mai exact mă usturau muschii, da aveam un puls nebun, dar nu mă mai întrebam ,,cine m-a pus?” și ,,ce papuci caut eu pe cățărări?”.

Aceeași stare de fainoșag am trăit-o și când am făcut cățărarea pe partea cealaltă cu Ina și Oana. Ba cu Ina chiar am respectat tradiția și am sprintat cot la cot pe toate porțiunile mai abrupte.

IMG_4912

Încă n-are nume starea de iuuuuui pe care o am când pedalez cu fete, nu știu de unde vine, ce este de fapt și dacă o să rămână, dar îmi doresc să rămână și îmi mai doresc ca programul meu să se sincronizeze cât mai des cu al fetelor, că m-am cam săturat să ies la ture și să îmi dau duhul încercând să mă țin după băieți și niciodată reușind să fac parte din haita lor.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s